#energyrecept #jednoduchá #fermentovaná #celozrnná #ovesná #kaše #sovocem #bio #vegan #bezlaktozy
Porce na 12 jogurtových sklenic do jogurtovače
- 1 a 1/2 litru bio sojovéha mléka
- Necelého 1/2 sáčku celozrnných bio ovesných vloček (cílem je uvařit řidší ovesnou kaši)
- 3 lžíce panely a 3 lžíce bio třinového cukru (cukru se nebojte, mléčné bakterie ho spotřebují na fermentaci)
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičky bio vanilky
- 1 lžíce kupovaného bílého rostlinného jogurtu (používám sojový nebo kokosový rostlinný jogurt)
- Uvařte řidší kaši ze sojového mléka, vloček, panely, cukru, vanilky a zázvoru. Nechte zchladnout na teplotu nižší než 40st. Poté do směsi vmíchejte 1 vrchovatou polévkovou lžíci rostlinného jogurtu. Vložte do jogurtovače a nastavte na 11 hodin. Poté ještě teplé zavíčkujte a uložte do lednice. Vydrží vám celý týden. Kaši můžete zdobit čerstvým ovocem nebo na dno skleniček přidejte bio džem, který máte rádi.