Skvělé falafelové placky, bio, vegan – recept
- 2 šálky namočené cizrny (cizrnu namočíme přes noc, množství odpovídá cca
250 g sušené cizrny) - 1 šálek nasekané jarní cibulky,
- ½ šálku nasekané petrželky,
- 1 polévkovou lžíci drceného kmínu,
- 1-2 lžičky soli,
- špetku chilli sušeného nebo čerstvého.
Postup:
Cizrnu namočenou přes noc slijeme a dáme do mixéru. Nasekáme, smícháme
s ostatními surovinami, dáme do lednice na 20 minut odpočívat. Poté vypracujeme 34
cm velké placičky a pečeme na 220 st.C na 20 minut. Během pečení 1 krát otočíme a
potřeme olivovým olejem.
Kombinace falafelu a batátového pyré tvoří dokonalý hlavní chod s vyváženou chutí,
spoustou živin, který uspokojí i mlsné jazýčky.