Dnes je 30.11.2024 a já jsem na zahradě vykopala ještě několik kusů čerstvé červené řepy. Je úžasné, jak moc se vyplatí intuitivní bio zahradničení. Navnímámvám, kdy sázet, kdy sklízet a vždy jsem před klasickým zahradničením o krok napřed 🙂
Kdo by to byl řekl, že ješte na začátku prosince se dá sklízet bio řepa, pórek, cibulka a zelí a pak z těch domácích surovin vykouzlit úsměv celé rodině.
Bio špaldové brownies z červené řepy recept
- 6ks menší syrové bio červené řepy nastrouhané na drobno (řepy by mělo být 2 a 1/4 šálku)
- 1 hrnek bio celozrnné špaldové mouky
- 100 g panely (bio sušená třtinová šťáva)
- 2 lžíce medu od včelaře
- 2 vejce
- špetka soli
- 1 prášek do pečiva
- 2 tabulky (á 100g) vysokoprocentní bio čokolády
- Troubu předehřejeme na 170 °C.
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme, aby vychladla.
- Smícháme suché suroviny – mouku, kakao, sůl a sodu.
- V jiné míse vyšleháme med a vejce do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a olej. Rozmícháme a vsypeme sypkou bio směs.
- Nakonec přidáme nastrouhanou řepu a pořádně vmícháme do těsta.
- Těsto nalijeme do pekáče, který jsme vymazali máslem a vysypali celozrnnou moukou. Pečícímu papíru se snažím vyhnout, neboť ho necítím zrovna dvakrát dobře. Já mám raději opravdu zdravé a prověřené postupy nejen v pečení, ale i v životě!