- 1 kg bio datlové pasty
- 2 hrsti vlašských ořechů,
- 1-2 hrsti sušených brusinek,
- 1 lžičku sušené citrónové kůry,
- 2 lžíce kokosového oleje,
- 2 lžíce bio kakaa.
Ořechy a brusinky rozsekám v mixéru a vše dám do hnětače. Udělá se krásná směs, kterou vyválím, potřu domácí čokoládou, posypu kokosem a dám je ztuhnout do lednice.
Recept na úžasnou hořkou čokoládu …
– 160g kakaového másla
– 1 lžíce kokosového oleje
– rostlinné sladidlo např. březový cukr dle chuti. Ale pozor! Doporučuji používat pouze sypká sladidla. Tekutá vám čokoládu srazí! Já používám sušenou Bio Panelu, což je sušená třtinová štáva a dávám jí tak 80g. Jelikož ale máme rádi opravdu hořkou čokoládu, bude nejlépe, když si množství sladidla vychytáte sami podle chuti.
– 200g kakaa
– Ořechy a mandle na ozdobu
Nejprve ve vodní lázni rozpustíme máslo, kokosový olej a březový cukr. Hlídejte teplotu. Ta by neměla přesáhnout 40 stupňů. Poté rozmixujte tuto směs v mixéru s 200g hořkého kakaa. Nalijte do fomy na čokoládu, ozdobte a dejte do lednice. Čokoláda je příjemně hořká a jedna tyčinka vám dodá energii na celé odpoledne.
Pokud chcete vyrobit čokoládu pro děti – mléčnou – stačí ubrat 1-2 lžíce kakaa a nahradit je 1-2 lžícemi sušeného mléka. Já používám nejraději mléko sojové …
Z čokolády vyrábím domácí bonbony, používám ji na polevu jablečných rolek, sušenek a zdravých zákusků. Dobrou chuť.