Když se rozhodneme v letním období udělat pizzu, zpravidla nezůstaneme u jedné. Vždy vyrobím těsto na dva dny dopředu. Těsto stačí zpracovat, po uhnětení dát do skleněné mísy a uložit do lednice. Těsto vydrží v lednici 48 hodin. Každý den si můžete nasbírat čerstvé suroviny na zahrádce u upéci si tu nejlepší pizzu na světě. Pizzu, která má energii!
Na těsto:
- 2 sáčky sušeného droždí
- 1000 g bezlepkové mouky Schär
- 850 ml vody
- 3 špetky soli
- 100 ml olivového oleje
- Zpracujte hnětačem hladké těsto. Pokud budete pizzu jíst hned, nechte kynout cca 60 minut v míse vymazané olejem. Chcete-li si těsto uchovat, vymažte velkou skleněnou mísu s víčkem olejem a uložte do lednice.
Omáčka:
Ideální je si omáčku vyrobit z čerstvých rajčat, ale pokud je momentálně nemáte, můžete použít tuto bio kombinaci např. z DM
- 1x bio boloňská omáčka veganská, 350 ml,
- 1x bio rajčata pasírovaná, 690 g
- 4 stroužky rozmačkaného česneku
- Přírodní sladidlo dle chuti (používám bio panelu)
- Špetka soli
- 3 větvičky bazalky
- 3 větvičky rozmarýnu
- Omáčku stačí pomalu vařit cca 15 minut tak, aby neprskala a pak jí dejte na vyválené těsto. Pečte cca 17 minut na 250 st. v horkovzdušné troubě.
Zdobení:
- Ozdobíme cuketovými květy
- Domácími bio rajčaty
- Bio paprikou
- Bio feferonkami
- Čerstvou bio mozzarelou na pizzu