Zdravé borůvkové muffiny s medem, které dodají energii recept:
- 125g bezlepkové mouky Schar vhodné na sladké pečení
- 125g špaldové celozrnné mouky
- 100g medu od včelaře
- celý prášek do pečiva
- špetka soli
- špetka pravé sušené bio bourbone vanilky
- citrónová kúra z celého bio citrónu
- 200g bio tvarohu (ale může být i jogurt, mléko nebo rostlinné mléko či jogurt)
- 5 lžic bio rostlinného mléka
- 2 vejce
- 85g rozpuštěného a vychladlého bio másla
Postup:
Máslo a panelu zašleháme v kuchyňském robotu, přidáme vejce a znovu prošleháme, pak přidáme ostatní tekuté suroviny a znovu šleháme, pak smícháme v jiné míse všechny sypké suroviny, prosijeme je přes síto do robota a postupně zvyšujeme rychlost až na maximum. Jakmile směs zhoustne, přestaneme šlehat. Naplníme košíčky a do každého mufinu přidáme jeden čtvereček pomerančové čokolády. Velké košíčky plníme 2 lžícemi těsta, pečeme na 200 st. 25 minut. Malé (1 až 1/2 lžíce těsta) pečeme na 200st 20 minut. Kouzlo je v energii, kterou vám dá kombinace celozrné špaldové a bezlepové mouky. Takové košíčky nenavozují pocit hladu a únavy a nezatěžují tolik trávící systém jako klasická bílá mouka. Čokoláda má blahodárné účinky na naši psychickou kondici. Navozuje pocit štěstí. Když si místo kávy k mufinům dáte ještě matcha latte, budete mít energie na rozdávání.