- 600g bezlepkové mouky Schar vhodné k pečení moučníků (koupíte např. v DM Drogerii)
- 250 g másla
- 50g panely (sušené třtinové šťávy)
- špetku pravé sušené bio vanilky (koupíte např. v DM Drogerii)
- 2 žloutky
- 4 zralé banány
Rozmačkejte banány do hladké konzistence, přdejte změklé máslo, prosátou mouku a jemně těsto propracujte. Já k tomu používám kuchyňský robot a zapínám ho na nejnižší stupeň, ale rukama to jde taky. Těsto uložte minimálně na 2 hodiny do lednice. Do bio malinového domácího džemu jsem přidala pravou sušenou bio vanilku z DM (případně můžete použít i přírodní aroma), abych nemusela cukroví sypat cukrem. Koláčky jsou luxusní a děti se na ně vrhly. Když koláčky vyndáte z trouby, zatižte je plechem. Mají tendenci se malinko nafouknout, ale jsou opravdu výborné a mnohem zdravější než klasické linecké. Pečte na 200 st. 12 minut. Dobrou chuť.
Autorka: Tina Hartmannová
Zdroj: www.tinatv.cz