Top recept – Nugátový raw dort

Korpus:

    • 200g datlí,

    • 4 velké hrsti vlašských ořechů nebo mandlí,

    • 2 lžíce mletého kokosu,

    • 1 lžíce raw-kakaa,

    • malá špetka soli

    • 1 a 1/2 polévkové lžíce kokosového oleje

Formu na dort je dobré vyložit fólií nebo papírem na pečení

Postup na korpus: vše pomel v kuchyňském robotu na menší kousky (ne na kaši), dej do formy a namočenýma rukama ve vodě upěchuj na tenkou placku

Čokoláda ( krém, nebo-li náplň)

    • 400 ml vlažné vody

    • 2 opravdu plné hrsti kakaového másla

    • 4-6 lžic (Raw kakaa) nebo klasického bio holandského kakaa (tuhle variantu preferuji já)

    • 4 vrchovaté lžíce kokosového oleje,

    • špetka soli,

    • 600 g kešu oříšků,

    • javorový, případně agáve či datlový sirup (podle zvyku i chuti. Můžete použít i med.)

Postup na krém: vodu a kakaové máslo dej do mixeru a rozmixuj. Poté přidej ostatní přísady a mixuj do hladké konzistence, doslaď dle chuti a naposledy mixuj:-)

Bílý nugát ( krém, nebo-li náplň)

    • 400 ml vlažné vody

    • 2 opravdu plné hrsti kakaového másla

    • 6 lžic strouhaného kokosu,

    • 4 vrchovaté lžíce kokosového oleje,

    • špetka soli,

    • 600 g kešu oříšků,

    • javorový, případně agáve či datlový sirup (podle zvyku i chuti. Můžete použít i med.)

Postup na krém: vodu a kakaové máslo dej do mixeru a rozmixuj. Poté přidej ostatní přísady a mixuj do hladké konzistence, doslaď dle chuti a naposledy mixuj:-)

Zdobit můžete cik cak

Malá poznámka- (dá se použít i klasické Bio kakao a dort je chutnější), pokud tedy netrváte na raw kakau, tak doporučuji tuto variantu. Po umixování do hladka, nejlépe ve Vitamixu nebo podobném zařízení dát ztuhnout do lednice cca na 12-24 hodin.

Autorka článku: Martina Hartmannová