Cuketová koprovka se špaldovým knedlíkem hotová za 10 minut

  • Postup: Osmažíme cibuli na olivovém oleji krásně do zlatova. Přidáme oloupané, na
    kostičky nakrájené cukety a polovinu připraveného nadrobno nasekaného kopru.
    Osolíme, opepříme, dosladíme fruktózou a přidáme ocet (doporučuji Ume ocet).
    Doporučuji vařit v papiňáku. Postupem času jsem totiž všechny recepty upravila na
    superrychlovky tak, aby zůstaly zachovány všechny důležité živiny, neboť čím kratší
    doba přípravy, tím výživnější pokrm. Vždy používám pouze 1 hrnec, tzn., že použiji
    papiňák, zpěním v něm cibulku, poté přidám cuketu a zbylé přísady, do poloviny zaliji
    vroucí vodou z rychlovarné konvice (kvůli úspoře času) a vařím pouhých 5
    minut. Poté rozmixuji tyčovým mixérem. A pozor! Již nezahušťuji. Konzistence je
    kašovitá. Nakonec přidám hrst nasekaného kopru a zjemním sójovou smetanou.

  • Na knedlík:
  • 750g špaldové mouky,
  • 1 sušené droždí,
  • trochu olivového oleje, tj. cca 40 ml,
  • 2 špetky soli,
  • 500-600 ml vody.
    Pravidlo napojené kuchařky: Nejprve věci tekuté a poté sypké!!!
    Postup:
    Nejprve nalijeme do pekárny vodu, olej, přidáme sůl, prosátou mouku, prášek do
    pečiva, nastavíme na program těsto a necháme 10 minut promíchat.
    Vyndáme krásně hladké těsto, které rozdělíme na 4 díly.
    Na pomoučněném vále z dílků vyválíme válečky cca 5 cm v průměru, vložíme do
    hrnce s vroucí vodou a vaříme 20 minut. Během vaření 1 krát otočíme.

ZÁŽITKOVÉ KURZY