Špaldové citrónovovanilkové muffiny

Recept:

  • 125g špaldové mouky Schar pro sladké pečení
  • 125g špaldové celozrnné mouky
  • 100g bio třinové panely
  • celý prášek do pečiva
  • špetka soli
  • špetka pravé sušené bio bourbone vanilky
  • citrónová kúra z poloviny bio citŕonu
  • 200g bio tvarohu (ale může být i jogurt, mléko nebo rostlinné mléko či jogurt)
  • 5 lžic bio mléka
  • 2 vejce
  • 85g rozpuštěného a vychladlého bio másla

Postup:

Máslo a panelu zašleháme v kuchyňském robotu, přidáme vejce a znovu prošleháme, pak přidáme ostatní tekuté suroviny a znovu šleháme, pak smícháme v jiné míse všechny sypké suroviny, prosijeme je přes síto do robota a postupně zvyšujeme rychlost až na maximum. Jakmile směs zhoustne, přestaneme šlehat. Naplníme košíčky a do každého mufinu přidáme jeden čtvereček pomerančové čokolády. Velké košíčky plníme 2 lžícemi těsta, pečeme na 200 st. 25 minut. Malé (1 až 1/2 lžíce těsta) pečeme na 200st 20 minut. Kouzlo je v energii, kterou vám dá kombinace celozrné špaldové a bezlepové mouky. Takové košíčky nenavozují pocit hladu a únavy a nezatěžují tolik trávící systém jako klasická bílá mouka. Čokoláda má blahodárné účinky na naši psychickou kondici. Navozuje pocit štěstí. Když si místo kávy k mufinům dáte ještě matcha latte, budete mít energie na rozdávání.


ZÁŽITKOVÉ KURZY