Můj týdenní rituál pečení chleba, příběh mé duše!

  • (hrnek-300 ml)
  • 2 hrnky bio polohrubé pšeničné mouky
  • 2 hrnky bio celozrnné žitné mouky
  • 1 a ¾ hrnku vlažné vody
  • 1 lžička sušených kvasnic, droždí nabo kvásku (já používám kvásek)
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička drceného bio kmínu (a můžete přidat i dvě hrsti oblíbených semínek)
  • těsto nechat 6 hodin vykynout (min 4, max. 12)- nejlépe přes noc
  • troubu vyhřejte na 230 stupňů i s nádobou, pak 30 min pečte i s nádobou + pokličkou
  • pak přidejte těsto a pečte při téže teplotě 45 minut pod pokličkou
  • a dalších 10 minut bez pokličky na dopečení kůrky

Autorka: Tina z Tina Tv