Tínčina malinová marmeláda pro lepší náladu

Recept:

  •     1 kg malin (použila jsem bio mražené maliny)

•            hrnek (300 ml) bio třtinové panely

•             6 plných polévkových lžic domácího medu

•             velká špetka bio bourbone vanilky

•             trochu citrónové šťávy (opravdu ne moc, jinak bude džem hodně kyselý)

•             vše stačí lehce povařit a přidat buď pektin, který používám nejraději nebo gelfix (dávkování je na sáčku)

Na 1kg ovoce se používá cca 10g pektinu, což odpovídá 2-3 čajovým lžičkám. Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce, 3 – 4 lžičky pektinu smíchaného se 3 – 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 – 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.