Bio špaldové loupáky

Recept

Všechny suroviny používáme nej v bio kvalitě, aby měla strava potřebnou energii

  • 1 sáček sušeného droždí
  • špetka soli
  • 5 PL třtinového cukru ( nebo Panela tj. sušená třtinová šťáva)
  • mouka bio špaldová hladká 500 g (nebo 200g celozrnná bio špaldová a 300g špaldová bio hladká)
  • mléko 300 ml
  • máslo 120 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • bílek nechte na pomazání
  • celý mák na posypku

Všechno smícháme a zaděláme kynuté těsto, které necháme vykynout 60 minut. Poté zapleteme loupáky. Pomažeme bílkem a posypeme makem. Necháme na plechu na pečícím papíru kynout ještě dalších 35 minut. Poté pečeme na 180st. 20minut. Dobrou chuť