#energyrecept #nepečený #jablečný #koláč #kuskus #bio #vegan
Nepečený korpus
- 175 g (1/2 sáčku) bio kuskusu (může být i celozrnný)
- vroucí voda
- 1 polévková lžíce kokosového oleje
- 1/2 lžičky skořice
- 2 polévkové lžíce bio panely a trochu agáve – dle chuti
- trochu citrónové šťavy
- kuskus zalijte horkou a nechte nabobtnat. Až voda z hrnce zmizí, přidejte 1 polévkovou lžíci kokosového oleje, 2 polévkové lžíce panely, trochu sirupu z Agáve, 1/2 lžičky skořice a zakápněte citrónovou šťávou, pořádně promíchejte a upěchujte do formy na pečící papír stejným způsobem jako když děláte raw dort.
Jablečná vrstva
- 3 velká zimní jablka
- 1/2 lžičky bio vanilky
- šťáva z půlky bio citronu
- 0.5 litru vody
- 1 sáček bio vanilkového pudinku bez lepku
- špetka skořice
- 1 cm čersvého zázvoru,
- 3 lžíce panely (osladit můžete dle chuti i medem nebo sirupem z agáve)
- Nakrájejte 3 velká zimní jablka na menší kostky, 1/2 lžičky bio vanilky, šťáva z půlky bio citronu, zalijte 0.4 litrů vody, přidejte špetku skořice a 1cm čersvého zázvoru, oslaďte dle chuti medem, agáve nebo panelou. Já mám přeci jen raději kyselejší, takže dávám jen 3 lžíce panely. Připravte si bio vanilkový pudink bez lepku a rozmíchejte ho v 0,1l vody. Jablka s vodou dejte vařit, přilijte rozmíchaný pudink a svařte do husta.