Fit zdravý nepečený jablečný koláč pro doplnění životní síly!

#energyrecept #nepečený #jablečný #koláč #kuskus #bio #vegan

Nepečený korpus

  • 175 g (1/2 sáčku) bio kuskusu (může být i celozrnný)
  • vroucí voda
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 polévkové lžíce bio panely a trochu agáve – dle chuti
  • trochu citrónové šťavy
  • kuskus zalijte horkou a nechte nabobtnat. Až voda z hrnce zmizí, přidejte 1 polévkovou lžíci kokosového oleje, 2 polévkové lžíce panely, trochu sirupu z Agáve, 1/2 lžičky skořice a zakápněte citrónovou šťávou, pořádně promíchejte a upěchujte do formy na pečící papír stejným způsobem jako když děláte raw dort.

Jablečná vrstva

  • 3 velká zimní jablka
  • 1/2 lžičky bio vanilky
  • šťáva z půlky bio citronu
  • 0.5 litru vody
  • 1 sáček bio vanilkového pudinku bez lepku
  • špetka skořice
  • 1 cm čersvého zázvoru,
  • 3 lžíce panely (osladit můžete dle chuti i medem nebo sirupem z agáve)
  • Nakrájejte 3 velká zimní jablka na menší kostky, 1/2 lžičky bio vanilky, šťáva z půlky bio citronu, zalijte 0.4 litrů vody, přidejte špetku skořice a 1cm čersvého zázvoru, oslaďte dle chuti medem, agáve nebo panelou. Já mám přeci jen raději kyselejší, takže dávám jen 3 lžíce panely. Připravte si bio vanilkový pudink bez lepku a rozmíchejte ho v 0,1l vody. Jablka s vodou dejte vařit, přilijte rozmíchaný pudink a svařte do husta.